Met (jouw) podcast als autoriteit in jouw niche

Succesvol een podcast starten

Bereik vergroten 

Basiskennis | Inhoud | Techniek | Distributie & Marketing

Komen deze punten je bekend voor?

Let's Change them!

Jouw podcast na een succesvolle samenwerking

Mijn naam is Alex en ik help bedrijven en individuen om hun podcast gericht te verbeteren of een idee succesvol te lanceren. 

Om het meeste uit een nieuwe of bestaande podcast te halen, is geen uitgebreide (her)productie en talloze vergaderlussen nodig. 

Een scherpe analyse en duidelijke actiestappen zijn essentieel. 

Dat is precies wat ik aanbied!

Sinds 2018 hebben podcasts in Duitsland ongeveer 11,1 miljoen nieuwe luisteraars aangetrokken.

Mijn manier van werken

1. Analyse van jouw idee of bestaande podcast

1. Welk idee heeft potentieel en waar moet nog geconceptualiseerd worden? Of: Wat werkt al goed bij jouw bestaande format en waar liggen er nog kansen die je momenteel laat liggen? Welke van deze kansen hebben de grootste impact?

2. Lancering- of optimalisatieconcept

2. Welke concrete stappen moeten worden genomen zodat jouw podcast daadwerkelijk beter presteert (dan voorheen)? We identificeren de grootste schakelpunten die niet alleen rendabele effecten hebben op verschillende niveaus, maar ook op een manier die zuinig is met middelen.

3. De uitvoering

3. Hier wordt het concreet. Het concept wordt uitgevoerd en het succes wordt zeer nauwkeurig aangestuurd. Een iteratief proces van implementeren, analyseren en optimaliseren leidt uiteindelijk tot een audioproduct met sterke en duurzame prestaties.

4. De monitoring

4. Je krijgt een op maat gemaakte handleiding voor het regelmatig monitoren van je podcast, zodat je onderwerpen en marketingmaatregelen kunt implementeren die het meeste effect hebben. Bovendien kun je de kennis doorgeven aan je team.

Jouw podcast na een succesvolle samenwerking

Een selectie van podcasts die ik heb geadviseerd

Wat maakt een podcast en mijn werk uniek?

Vimeo

Mit dem Laden des Videos akzeptieren Sie die Datenschutzerklärung von Vimeo.
Mehr erfahren

Video laden

Als podcastconsultant help ik bedrijven, grote mediabedrijven en individuen sinds 2017 succesvol met het lanceren of optimaliseren van podcasts. Het draait allemaal om het begrijpen van de doelgroep en het implementeren van passende maatregelen voor het creëren en optimaliseren van audioproducten. Ik laat precies zien hoe dat moet. 

Mijn achtergrond is muzikaal. In Nederland heb ik muziek en muziekmanagement gestudeerd (Master of Arts) en was ik meer dan een decennium actief in een tourende rockband. Momenteel produceer ik meditaties en filmische soundscapes. Podcasts en muziek gaan prachtig hand in hand en zijn naar mijn mening de toekomst van de radio. In combinatie met op AI gebaseerde algoritmen en Web 3.0 staan er nog spannende ontwikkelingen voor de deur.

Getuigenissen

„De workshop was echt goed & heel verhelderend”
Bedankt voor je super betrouwbare werk en je geweldige inzet die we zeer waarderen. Ja, de workshop was echt goed en heel verhelderend en heeft onze kijk zeker verbreed. Je hebt het ook echt goed gemodereerd en geleid - complimenten!
Esther & Ewald Haunschmied
Campus Enaveo

We hebben echt veel geleerd.

Beste Alex, nogmaals hartelijk dank voor deze - zowel inhoudelijk als menselijk - geweldige twee dagen! We hebben echt veel geleerd en hopen nu natuurlijk dat jouw expertise op ons is overgegaan en we de waardevolle impulsen solide kunnen implementeren.
Medewerker van de Klinieken Keulen

„De kwaliteit wordt door veel organisaties bevestigd.”

Ik ken Alex Freise al enkele jaren. Hij begrijpt als geen ander hoe hij de krachten van ondernemerschap, creativiteit, nieuwsgierigheid en vakmanschap kan bundelen. De kwaliteit van de podcastoptimalisatie wordt bevestigd door veel ervaren personen, organisaties en door mijzelf.
Clemens Klappe
Raad Enschede, Investeerder

Bereik meer mensen met jouw podcast en bind ze betrouwbaar aan jou.

Maak nu gratis en vrijblijvend een eerste afspraak inclusief podcast-check!